Huset på Christianshavn medvirkende

Læs om de medvirkende i Huset på Christianshavn

Huset på Christianshavn var en populær dansk tv-serie, der blev sendt første gang i 1970’erne. Serien blev en enorm succes, og dens popularitet fortsætter i dag. Med et stort og talentfuldt ensemble af skuespillere blev serien en klassiker og en elsket del af dansk kultur.

Huset på Christianshavn medvirkende

Huset på Christianshavn var en af de mest elskede tv-serier i Danmark, og dens skuespillere blev nogle af de mest ikoniske og respekterede personligheder i dansk kultur. Deres talent og evne til at skabe mindeværdige karakterer gjorde serien til en klassiker, der stadig bliver set og nydt i dag.

Herunder finder du de faste medvirkende listet efter karakter:

Olsen

En af de største stjerner i Huset på Christianshavn var Poul Reichhardt, der spillede den charmerende og excentriske Flyttemand Egon/Arnold Olsen. Reichhardt var en erfaren skuespiller og en legende i dansk teater og film. Han var også kendt for sin gode humor og sit varme smil, som gjorde ham til en af de mest elskede personligheder i Danmark.

Fru Olsen

En anden stor skuespiller i serien var Helle Virkner, der spillede Ellen/Sonja Olsen. Virkner var kendt for sin elegance og sin evne til at spille både drama og komedie. Hun var en af Danmarks mest berømte skuespillere og blev også anerkendt internationalt.

William

Jes Holtsø spillede William Olsen, den unge og optimistiske søn af Flyttemand Egon/Arnold Olsen. Holtsø var en talentfuld skuespiller og musiker, der senere også blev kendt for sin rolle i filmen “Olsen-banden” som Børge.

Meyer

Arthur Jensen spillede Vicevært Arnold Hannibal/August Emil Frederik Severin Meyer, en karakter med en utrolig selvtillid og en stor personlighed. Jensen var kendt for sit brede smil og sin evne til at spille komiske roller.

Clausen

Paul Hagen spillede Dyrehandler Thormod Clausen, en venlig og godhjertet karakter, der elskede dyr og havde en stor passion for sit job. Hagen var en dygtig skuespiller og var kendt for sin evne til at skabe sympatiske karakterer.

Fru Clausen

Lis Løwert spillede Mille Clausen, Dyrehandler Thormod Clausens kone. Løwert var en erfaren skuespillerinde og en elsket del af dansk teater og film. Hendes rolle som Mille var en af hendes mest mindeværdige præstationer.

Egon

Willy Rathnov spillede Egon Hansen, en anden karakter med en stor personlighed og en god portion humor. Rathnov var kendt for sit sjove udseende og sin evne til at skabe underholdende karakterer.

Karla

Kirsten Walther spillede Karla Hansen, Egon Hansens kone. Walther var en talentfuld skuespillerinde og blev også kendt for sin rolle i filmen “Matador” som Enkefru Møhge.

Bimmer

Flemming Nielsen spillede Bimmer Hansen, Karla og Egon Hansens søn. Nielsen var en ung skuespiller på det tidspunkt, og hans rolle i serien var en stor del af hans karriere.

Larsen

Ove Sprogøe spillede Larsen, en karakter med en tør humor og en utrolig skarp tunge. Sprogøe var en af Danmarks mest berømte skuespillere og blev kendt for sin evne til at skabe karakterer, der var både komiske og underholdende.

Emma

Bodil Udsen spillede Rottehullets Emma, en karakter med en skarp tunge og en stærk personlighed. Udsen var en talentfuld skuespillerinde og var kendt for sit talent til at skabe både dramatiske og komiske roller.

Tue

Finn Storgaard spillede Tue, en karakter med en stor passion for musik. Storgaard var en erfaren skuespiller og musiker og var kendt for sin evne til at skabe karismatiske og underholdende karakterer.

Rikke

Kirsten Hansen-Møller spillede Rikke, Tue’s kæreste og en karakter med en utrolig sød personlighed. Hansen-Møller var en talentfuld skuespillerinde og var kendt for sin evne til at skabe sympatiske og charmerende karakterer.

Bo

Claus Ryskjær spillede Fotograf Bo, en karakter med en stor interesse for kunst og fotografi. Ryskjær var en ung skuespiller på det tidspunkt, og hans rolle i serien var en stor del af hans karriere.

Fru Hammerstedt

Karen Berg spillede Fru Dagmar Hammerstedt, en karakter med en snobbet personlighed og en stærk vilje. Berg var en talentfuld skuespillerinde og var kendt for sin evne til at skabe karismatiske og mindeværdige karakterer.

Øvrige medvirkende

Preben Kaas
Bertel Lauring
Preben Mahrt
Bjørn Watt Boolsen
Poul Bundgaard
Elin Reimer
Judy Gringer
Ove Verner Hansen
Jesper Langberg
Ulf Pilgaard
Holger Perfort
Pouel Kern
Karl Stegger
Edvin Tiemroth
Jørgen Beck
Olaf Nielsen
Knud Hilding
Claus Nissen
Poul Thomsen
Søren Rode
Gunnar Nu Hansen
Jørgen Kiil
Solveig Sundborg
Sonja Oppenhagen
Gotha Andersen
Keld Markuslund
Louis Miehe-Renard
Mime Fønss
Gunnar Lemvigh
Birger Jensen
Finn Nielsen
Axel Strøbye
Morten Grunwald
Birthe Neumann
Poul Glargaard
Ann-Mari Max Hansen
Jens Okking
Jørgen Buckhøj
Ernst Meyer
Lily Broberg
Ejner Federspiel
Emil Hass Christensen
Holger Juul Hansen
Vera Gebuhr
Ghita Nørby
Preben Neergaard
Else-Marie Hansen
Bjørn Puggaard-Müller
Valsø Holm
Holger Vistisen
Susse Wold
Lisbet Lundquist
Ole Monty
Karen Lykkehus
Peter Steen
Alf Andersen
Poul Petersen
Berrit Kvorning
John Hahn-Petersen
Helle Merete Sørensen
Ole Ernst
Gunnar Strømvad
Bjørn Spiro
Erik Paaske
Lars Lunøe
Helge Kjærulff-Schmidt
Kirsten Peüliche
Joen Bille
Jørgen Weel
Jørgen Ryg
Palle Huld
Malene Schwartz
Ellinor Gundersen
Lise Henningsen
Preben Ravn
Gyda Hansen
Henning Palner
Dick Kaysø

Huset på Christianshavn citater

Disse citater er blevet en del af den danske kulturarv, og viser hvorfor “Huset på Christianshavn” stadig er populær og elsket af mange i dag.

 • “Lige nu er det koldt og vådt og råt, men om en halv time skinner solen!” – Larsen
 • “Jeg kan ikke få det til at hænge sammen!” – Ellen
 • “Nu må vi ikke blive ved med at lade som om, vi ikke kan høre hinanden.” – Egon Olsen
 • “Du står bare der i din fejeatmosfære!” – Egon Olsen
 • “Det er noget svineri!” – Karla
 • “Fransk kultur, det er så´ noget man kommer i sovsen” – Karla
 • “Man skal være født under en lykke stjerne for at have sådan en vicevært.” – Arnold Hannibal Meyer
 • “Hvis man ikke kan stole på folk i dag, hvem kan man så stole på?” – Emma
 • “Kan du ikke løfte en porter, ja så er det alvorligt!” – Emma
 • “Hvad skal jeg med orden i økonomien, jeg vil meget hellere have en opvaskemaskine!” – Fru Clausen
 • “Jeg vil ikke sige, at jeg er imod fornyelse, men det skal være fornuftigt!” – Clausen
 • “Jeg skal nok få fat i et job til dig, men det bliver i det offentlige, så du kan være sikker på, at du aldrig bliver fyret.” – Tue
 • “Man skal holde det i gang, det er derfor, jeg blander mig.” – Bo, fotografen

FAQ om Huset på Christianshavn

Hvilken genre tilhører “Huset på Christianshavn”?

“Huset på Christianshavn” tilhører komediegenren, og er kendt for sin humoristiske tilgang til at skildre hverdagen i en ejendom i København.

Hvor blev “Huset på Christianshavn” optaget?

Serien blev optaget i en gammel bygning på Christianshavn i København, der blev brugt som kulisse til at skabe den karakteristiske ejendom, som serien foregår i.

Hvordan blev tv-serien modtaget af publikum og anmeldere?

“Huset på Christianshavn” blev meget populær blandt publikum og blev også rost af anmelderne for sin humor og de mange mindeværdige karakterer.

Er “Huset på Christianshavn” stadig populær i dag?

Ja, serien er stadig populær og elsket af mange danskere i dag, og bliver ofte genudsendt på tv.

Hvor kan man streame Huset på Christianshavn?

Hele serien ligger til gratis visning på DR TV Bonanza

Scroll to Top