Ingeborg Skjern: Citater fra Matador

Ingeborg Skjern er en af hovedkaraktererne i den populære danske tv-serie Matador, som blev vist første gang i 1978. Serien udspiller sig i den fiktive by Korsbæk og følger en række personers liv og skæbner fra 1929 til 1947.

Karakteren Ingeborg

Ingeborg gifter sig til navnet Skjern-Andersen som siden ændres til blot Skjern. Hun var tidligere gift med Holger Jørgensen med hvem hun har datteren Ellen. Ingeborg er datter af Katrine og grisehandler Oluf Larsen.

Ingeborg udvikler et venskab med Mads Skjern da han kommer til Korsbæk, som udvikler sig til et kærlighedsforhold, da hun ansættes i hans nye butik. Det er hendes far som fører de to sammen.

Ingeborg står last og brast med Mads lige ind til det kommer til sønnen Ulrik. Ulrik står hende meget nær, og i de sidste afsnit møder vi en Ingeborg som bevæger sig i en lidt anden retning, end blot den at stå bag sin mand som den intelligente figur bag sin mand. Undervejs udvikler hun blandt andet et dybt venskab med Baron von Rydtger, som mange spekulerer over i virkeligheden var en affære. Dette er dog ikke til at udlede ved at se serien.

Ingeborg Skjern citater

Jeg elsker at leve

Sagt til faster Anna, der får livet til at lyde som en jammerdal

Scroll to Top