Preben Møller Hansen citater

Preben Møller Hansen (født 6. september 1929 i Brønshøj-død 11. september 2008 i København, var en dansk fagforeningsmand, politiker og restauratør, nok mest kendt som tidligere landsformand for Sømandsforeningen, hvilket gav ham tilnavnet “sømandsbossen”.

Preben Møller Hansen

Preben Møller Hansen var erklæret kommunist og medlem af Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), indtil han i 1979 blev smidt ud af partiet. I 1986 var han medstifter af arbejderpartiet Fælles Kurs og var medlem af Folketinget fra 1987 til 1988.

Da Møller Hansen blev skilt fra kommunisterne, lagde han en stadig mere populistisk linje, der kulminerede i taktiske samarbejder med Mogens Glistrup og en stadig mere åbenlys fremmedfjendtlig retorik.

Preben Møller Hansen afsluttede sin karriere som leder af flere traditionelle restaurationer i København, hvor han blev kendt for sine menuer med gamle danske retter, og hvor han selv ofte stod i køkkenet. I den forbindelse skrev han i 2000 også kogebogen Den danske kogebog, hvor han samlede over 200 klassiske og evigt populære opskrifter fra det ægte danske køkken.

Hans to restauranter, La Corona i det indre København og Den Danske Kro på Nørre Farimagsgade, havde ved hans død et stort stampublikum.

Beskæftigelse

Sømand fra 1945.
Ansat på Skandinavisk Linietrafik 1957-63.
Ansat på Viking-bådene 1964-65.
Formand for Sømændenes Forbund fra 1968.
Formand for Den Maritime Arbejdsløshedskasse fra 1984.

Preben Møller Hansen citater

“Jeg plejer sgu ellers at sige Mugge til ham…” – Om Mogens Glistrup, da folketingets formand Svend Jakobsen bad Preben Møller Hansen om at sige Hr. Mogens Glistrup. Efterfølgende blev han bedt om heller ikke at bande.

“Absolut ingen af de politikere, er i dag sidder i folketinget er fem potter pis værd for den danske befolkning. De er totalt værdiløse, de er deres egen lykkes smed …” 1987

“Jeg vil være den bedste statsminister, der nogen sinde har været her i landet. Mig og Margrethe blir fine regenter” – udtalt ved sin indtræden i folketinget i 1987

“De er ganske almindelige mennesker, men de tror selv at de er noget. De taler et sprog som folket ikke forstår. Det er fuldkommen latterligt, det der foregår derinde” – Sagt om folketingets medlemmer.

” … racisme, næh… Det er en beskyttelse af det folk, der har skabt det land der er vores” 1987

“Hvad helvede er det for noget” – Sagt et programmet “Her er dit liv” med Camilla Miehe-Renard 1999

“sludder og vrøvl” – 1987. Sagt om påstande om besynderlige transaktioner i hans tid som sømandsboss. Sømændenes a-kasse fik dog frataget statsanerkendelsen og blev sat under offentligt tilsyn.

“Nej jeg vil sgu da ej, jeg vil sgu da skide det svenske politi et stykke”

“Sæt mennesket i centrum” – Preben Møller Hansens parole som leder af Fælles Kurs.

Scroll to Top