Richard Feynman citater og biografi

Richard Feynman var en amerikansk teoretisk fysiker, der blev født i New York City i 1918. Han er bedst kendt for sit arbejde med kvantemekanik, hvor han sammen med Julian Schwinger og Shin’ichirō Tomonaga modtog Nobelprisen i fysik i 1965.

Feynman var en af de mest indflydelsesrige fysikere i det 20. århundrede. Han var også en populær formidler af videnskab, og hans bøger og foredrag er blevet læst og set af millioner af mennesker verden over.

Richard Feynman quotes og deres danske oversættelse

Feynman var en kontroversiel figur, men han var også en af de mest beundrede og respekterede videnskabsmænd i sin tid.

 • A great deal more is known than has been proved
  – Meget mere er kendt, end hvad der er blevet bevist.
 • What I cannot create, I do not understand
  – Hvad jeg ikke kan skabe, kan jeg ikke forstå.
 • The first principle is that you must not fool yourself – and you are the easiest person to fool
  – Det første princip er, at du ikke må narre dig selv – og du er den nemmeste person at narre.
 • The internal machinery of life, the chemistry of the parts, is something beautiful. And it turns out that all life is interconnected with all other life
  – Det indre maskineri af livet, kemien mellem komponenterne, er noget smukt. Og det viser sig, at alt liv er sammenkoblet med alt andet liv.
 • I was born not knowing and have had only a little time to change that here and there
  – Jeg blev født uden at vide noget, og har kun haft lidt tid til at ændre det hist og her.
 • I wish I could write like Niels Bohr. It is beautiful. It is art. But he has something to say, and he says it straight out
  – Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive som Niels Bohr. Det er smukt. Det er kunst. Men han har noget at sige, og han siger det lige på.
 • I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.
  – Jeg foretrækker spørgsmål, der ikke kan besvares, frem for svar, der ikke kan stilles spørgsmål til.

Om Richard Feynman

Richard Phillips Feynman var en amerikansk teoretisk fysiker og nobelpristager. Han blev født den 11. maj 1918 i New York City og døde den 15. februar 1988 i Los Angeles. Feynman gjorde betydelige bidrag til udviklingen af kvantemekanik og elektrodynamik og var kendt for sin enestående undervisningsstil og charmerende personlighed.

Feynman modtog Nobelprisen i fysik i 1965 sammen med Julian Schwinger og Tomonaga Shinichiro for deres uafhængige arbejde inden for kvante-elektrodynamik, som er en teori, der beskriver elektromagnetiske fænomener på mikroskopisk niveau.

Ud over sine videnskabelige bedrifter var Feynman kendt for sin evne til at formidle komplekse ideer på en letforståelig måde. Han underviste ved California Institute of Technology (Caltech) og blev populær blandt studerende for sine eksperimentelle undervisningsmetoder. Feynman skrev også flere bøger, herunder “Surely You’re Joking, Mr. Feynman!” og “What Do You Care What Other People Think?”, der giver læserne et indblik i hans liv, personlighed og tankegang.

Feynman blev beundret ikke kun for sit bidrag til fysikken, men også for sin nysgerrighed, legende ånd og evne til at stille spørgsmål ved konventionelle tænkemåder, som det fremgår af citatet: “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” Han døde i en alder af 69 år, men hans indflydelse på videnskaben og uddannelse fortsætter med at leve videre.

Scroll to Top